Lezersreacties

Reacties van lezers

“De Kunst van moeiteloos ZIJN” werd gelijk goed ontvangen getuige eerste lezersreacties. Dit gaf mij weer meer energie een uitgever te vinden die het boek met plezier wilde uitgeven. In augustus 2013, een jaar na voltooiing van het manuscript, vond ik een uitgeefovereenkomst van Uitgeverij U2pi in mijn brievenbus. Met dank aan uitgever Jeroen van der Starre voor zijn vertrouwen, zijn humor en lichtheid en de heerlijke samenwerking.

Gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen nodigt “De Kunst van moeiteloos ZIJN” de lezer uit om hun leven vanuit een ander perspectief te bekijken, om hun gedachten en overtuigingen uit te dagen … geïnspireerd door hoe ik dat zelf heb gedaan. Niet om het op dezelfde manier te doen als ik, maar om een eigen, persoonlijk, nieuw, uniek “denkraam” te creëren, met een geestverruimend uitzicht waarin zich een meer moeiteloze kwaliteit van ZIJN kan ontvouwen.

Eerste reacties

Het manuscript vond onmiddellijk weerklank. Hier enkele enthousiaste reacties van eerste lezers:

***

“Ik zou je manuscript wel steeds op mijn huid willen dragen … zoveel doet het met me … alsof het voor mij geschreven is bijna”

***

 “Wat heb ik met veel plezier, warmte, honger naar meer, met een geluksgevoel en met plopjes van kan het echt zo simpel zijn en vaak ook met herkenning, je manuscript gelezen. Ga weer bij begin beginnen!!”

***

“Ik wordt helemaal stil van je manuscript. Wat moet het heerlijk zijn je zo te voelen wars van wat anderen vinden of denken.”

***

“Mijn god, hoe herkenbaar is dit… “

***

Het boek heeft mij door een stille eenzame vakantie heen gesleept en me gemotiveerd om door te gaan.

***

“Ik vind het een goed boek. Je praat tegen me. Je daagt me uit. Om na te denken. En om na te denken over mijn nadenken. Het is luchtig, en diepgaand tegelijk. Het kost me moeite om het weg te leggen.”

***

“Ik heb vandaag je boek met veel plezier uitgelezen.  Je hebt een aparte stijl die heel gemakkelijk wegleest, en ook boeit.”

***

Wat vinden de kopers van het boek?

Sinds het manuscript is uitgegeven en in druk verkrijgbaar, ontvang ik regelmatig spontane reacties van lezers van het boek. Bijzonder hoe sommige lezers vergelijkbare ervaringen en feedback delen, zoals de stijl die aanspreekt (“het is alsof je tegen me praat”), de steun die het boek geeft en lezers helpt in een stressvolle tijd en dat het boek uitnodigt om weer opnieuw te lezen.

Voor veel lezers lijkt het lezen van dit boek vooral een proces te zijn. Sommigen hebben mij laten weten zo nu en dan een of enkele bladzijdes te lezen en het dan weer weg te leggen – en wat ze gelezen hebben in zichzelf laten doorwerken. Sommigen pakken het zo nu en dan om een stuk te herlezen, of slaan het boek soms op een willekeurige plek open om zich te laten verrassen. En één van de eerste lezers las het in 21 dagen … elke dag een hoofdstuk, zoals het geschreven is … en in dit geval als ochtend inspiratie.

Lees hieronder wat de lezers over hun ervaring zeggen:

“Ik lees nog steeds met veel plezier in je boek. Ik heb het nog steeds niet helemaal uit, maar het ziet er inmiddels niet meer uit :-), het ligt overal en nergens. Steeds pak ik het op en lees weer een stuk, laat het rusten en probeer vooral te voelen wat je wil zeggen.
In je boek ben je heel open over de processen waar je zelf doorheen bent gegaan. Ik lees dan soms met verbazing hoe je alles op een rijtje zet, de structuren en patronen in je denken ontrafelt en het probleem laat oplossen. Ik leer daar veel van.
Wat ik geweldig vind om te lezen is je verbondenheid met het woord, de betekenis . Prachtig zoals je dat in alle eenvoud terug brengt.”

***

“Na alles wat ik gelezen heb de afgelopen (25?) jaren ben ik zo blij te lezen dat er anderen zijn die dit soort dingen in hun leven toepassen. Echt geweldig! ….heb je boek nog niet uit :-), ben begonnen met streepjes in de kantlijn te zetten, ik ga dit boek nog wel vaker oppakken als het uit is!”

***

Ik lees graag en dit boek geeft energie en laat weer eens zien dat positief denken en leven zo belangrijk is. Het geeft weer een mooi stukje (h)erkenning van wat is. In het nu. Ik heb weer een stuk rust teruggevonden :-):-):-)

***

Ik heb het inmiddels gelezen en er is zoveel herkenning.  Ga gewoon weer opnieuw beginnen. Leest heel fijn en voelt heel goed. Opnieuw veel leesplezier. Het haalt me al helemaal uit mijn dip!

***

Ik heb genoten vanaf bladzijde 1 tot aan het eind. Heb je nog wat beter leren kennen en steun en vreugde gehaald uit wat je hebt opgeschreven. Dank voor dit mooie boek!

***

Ik heb je boek gelezen. Wat mooi, zo soepel, warm en herkenbaar. Ja echt heel mooi. Soms ook erg gelachen, vaak herkenning van dingen.

***

Boek bestellen:

De Kunst van moeiteloos ZIJN (Bol.com)

Inspiratie en coaching om de beste versie van jezelf te zijn. In je leven. In je relatie.

>