Henny Cramers

COACH | SPREKER | SCHRIJVER

Henny Cramers ~ COACH | SPREKER | SCHRIJVER ~ De Kunst van moeiteloos ZIJN

Als je een coach zoekt wil je weten wat je voor vlees in de kuip hebt, wil je weten of het klikt. Voelt het vertrouwd? Is er een match? Zelf weet ik dat het snelst als ik iemand kan spreken en zien. Daarvoor kun je gelijk (vrijblijvend) contact met me opnemen.

Of lees eerst vast wat meer hieronder …

Wat in de sterren is geschreven

Mijn zonneteken is kreeft en ascendant vissen, beide watertekens. Verder schijnt in mijn horoscoop ook veel vuur (bijv. planeet Mars) voor te komen. Water en vuur dus. Zeer herkenbaar voor mij. Meegaan met de stroom en een weg banen. Teruggetrokken kunnen zijn en in mijn element op het podium, in de schijnwerpers. En in de loop der jaren heb ik geleerd hoe de sensitiviteit die geassocieerd wordt met Kreeft een zegen is in mijn werk.

Volgens Human Design is mijn energietype “Projector”. Mijn wens om de potentie van anderen te herkennen en te versterken sluit sterk aan bij wat Human Design beschrijft als kenmerk van de Projector. De beschreven strategie voor Projectors (werken op uitnodiging) past naadloos bij de filosofie van Heart Intelligence: no fixing! En: geen ongevraagd advies of confrontatie.

In het Maya systeem is mijn zegel “Imix”. Herkenbaar voor mij en zo waardevol in de coaching zijn onder meer het het vermogen om nieuwe perspectieven te zien en aan te reiken, compassie en (oer)vertrouwen.

Wat anderen over mij zeggen

Kijk op de pagina met testimonials voor ervaringen van klanten.

Waar ik van hou

Boeken & films

De non fictie komt op de Inspiratie pagina. Hier de romans. “Life changing” was voor mij “De Alchemist” van Paolo Coelho. “Elf minuten” en “Veronika besluit te sterven” zijn twee andere toppers van hem. Het boek dat mij de laatste jaren het meest heeft gepakt is “De Waterspuwer” van Andrew Davidson. Waanzinnig verhaal! Ik ben ook gepakt door boeken als “De Paardenfluisteraar” van Nicholas Evans en “De Bruggen van Madison County” door Robert James Waller. Dat laatste boek is nog een bijzondere speler geweest in het begin van een van mijn relaties. Erg inspirerend vond ik de boeken van Anton Quintana, met als uitschieters “Het Boek van Bod Pa” en “De Bavianenkoning”. En ik vond het ook heerlijk om me ademloos te laten meenemen door Dan Brown – ik denk dat “Het Verloren Symbool” mijn favoriet is. Nog een paar juweeltjes: de boeken van John Irving, met “Bidden wij voor Owen Meany” en “De Wereld volgens Garp” als toppers. “Being There” van Jerzy Koszinsky, “Jonathan Livingston Seagull” door Richard Bach, en wat recenter, van eigen bodem, “De Kabbalist” van Geert Kimpen. Mmm, ik kan wel oneindig doorgaan geloof ik … maar wel genoeg voor nu.

Tja, films, dat zou ook een eindeloze lijst kunnen worden. Films kijken is al heeeel lang een favoriete vorm ontspanning (en inspiratie) en sinds de komst van video en later DVD heb ik denk ik honderden films gezien. Een paar titels die nu het eerst te binnen schieten: “As it is in Heaven”, “August Rush”, “The Adjustment Bureau”, “The Matrix Trilogy” (vooral het eerste deel) en Avatar. Ik hou ook erg van Disney, alle classics vele malen gezien samen met mijn dochters. Herinner me nog goed “Bambi” in de bioscoop toen ik zelf klein was. Andere klassiekers: “Once upon a time in the West”, “My Name is Nobody”, “Space Odyssee 2001” en “Saturday Night Fever”, die het begin van mijn eerste langer durende relatie markeerde. En ik heb me altijd in tranen gelachen bij de Pink Panther trilogie met Peter Sellers.
De laatste jaren gaat mijn voorkeur uit naar feel good films, romantisch komedies en fantasy (bijv. Narnia). Genre “Love Actually” en zo. Of films met Jim Carrey. Andere favoriete acteurs zijn Robin Williams, Dustin Hoffman, Matt Damon, Meryl Streep en Nathalie Portman. O ja, en Johnny Depp natuurlijk. De film die ik waarschijnlijk het meest heb gezien afgelopen jaren is “Mr. Magorium’s Wonder Emporium” over een magische winkel en ik heb de verfilming van “Veronica Decides to Die” vorig jaar paar keer bekeken.

Sport & hobbies

Handbal was altijd mijn favoriete spelletje. Ik heb een kleine twintig jaar met zoveel plezier door gebracht bij V&L en heb het succes mogen proeven van landskampioenschappen en spelen voor het nationale (jeugd)team. Na mijn dertigste werd het hardlopen en fitness. De laatste jaren vind ik het fijn zo nu een dan een klein rondje hard te lopen of lekker te fietsen door het groene Midden Delfland en gewoon thuis yoga en stretch oefeningen te doen.

Ik hou erg van muziek en vind het heerlijk om te dansen. De laatste jaren heb ik Biodanza ontdekt en dat vind ik een fijne setting om met anderen te dansen.

En ik studeer graag, vrijwel onverzadigbaar. Nou, daarover komt de pagina “Inspiratie”. Alvast een voorproefje: laatste jaren ben ik groot fan van Abraham-Hicks geworden en heb ik naar honderden van hun video’s op YouTube geluisterd. Nog steeds vrijwel dagelijkse kost.

Professionele achtergrond

De meest uitgebreide informatie vind je in mijn LinkedIn profiel.
Verder is het mijn voornemen om een ge-update pagina met mijn opleiding en training toe te voegen aan deze website voor wie een indruk wil krijgen van de inhoud van mijn rugzak.

Zie voor mijn huidige kijk op mijn werk en diensten de pagina’s Coach, over mijn ontwikkeling als coach en Coaching, over mijn benadering van coaching.

Inspiratie en coaching om de beste versie van jezelf te zijn. In je leven. In je relatie.

>