Coach

“No Guru, No Method” … en wel coach?

Nu 20 jaar actief als coach ben ik op het punt beland om methodieken en technieken los te laten.

Na gewerkt te hebben met een aantal bijzondere en krachtige methodes, die in zich overigens al meer een “kunst” waren dan een “techniek”, is mij duidelijk dat ik zelf de belangrijkste constante ben in mijn werk, sinds mijn focus op coaching vanaf 1994. Mijn werkwijze heeft zich ontwikkeld tot een vorm waarin ik steeds meer los ben van de “methodes”, “technieken” en “instrumenten” die ik heb geleerd en met veel plezier heb toegepast. Ondanks een gevulde rugzak en toolbox merk ik dat wat in het contact met mijn klanten zo krachtig blijkt te zijn, zowel één op één als in groepen, uitstijgt boven tools en technieken. Iets is dat vele malen krachtiger is en dat mijn klanten sneller veel dichter brengt bij hun eigen kracht, hun eigen vermogen om te zorgen dat ze zich beter voelen en zelf de veranderingen in hun leven te creëren waar ze zo naar verlangen.

Het belangrijkste “probleem” van de meesten die het gevoel hebben vast te lopen in hun leven, die zich ongelukkig of onzeker voelen, of niet succesvol in relaties of werk, is dat ze het contact met hun interne navigatiesysteem kwijt zijn. Ze missen het contact met hun essentie en ontberen daarmee de ankering in hun innerlijk weten en de richting van het gevoel, het hart, de intuïtie. Ze hebben onvoldoende toegang tot de brandstof van het leven.
Gevoelens van ontoereikend, uitgeblustheid, eenzaamheid en gebrek aan energie, passie en verbinding zijn het gevolg. Fysiek zich soms manifesterend in gezondheidsklachten of burnout, sociaal in onbevredigende of gebroken relaties en vriendschappen, emotioneel in afgestomptheid of uitbarstingen en op het gebied van werk in frustratie en gevoelens van zinloosheid en overleven.

Of je er nu contact mee hebt of niet, in iedereen brandt nog steeds een vlam en is er het verlangen om te LEVEN. Het verlangen ook om te ZIJN, simpel weg wie je bent, echt, authentiek. En om in die authenticiteit, uniekheid, SUCCESVOL te zijn. In jezelf, in je relatie, en in je werk. De toegang tot die vlam is weer voelen. Want we hebben vaak afgeleerd om te voelen, om onszelf te beschermen. Ik help je weer te voelen en je bewust te worden hoe je je voor je gevoelens afsluit. Te herkennen hoe je ervoor zorgt niet te voelen. En weer contact te maken met je innerlijk navigatiesysteem.

Kijk ook eens op de pagina over coaching. Of check wat klanten zeggen op de pagina met testimonials. En als je wilt onderzoeken of ik de juiste coach voor jou ben op dit moment in je leven: mail of bel me (06 – 242 131 33).

Inspiratie en coaching om de beste versie van jezelf te zijn. In je leven. In je relatie.

>